Vistas de página en total

lunes, 26 de enero de 2015

Origens del Country

El country, és un estil musical sorgit als anys 20 del segle XX a les regions rurals del sud dels Estats Units i a les províncies marítimes del Canada. En els seus orígens, va combinar la música folklòrica¹ d'immigrants d'alguns països europeus.

 El terme es coneix també com alt-country i inclou bandes que incorporen influències que van des de la música folk, bluegrass², rock & roll, rockabilly³, música acústica, Americana, honky tonk o punk rock.

Cap els anys 1930-1960 les emissions de ràdio d'aquest estil musical, van fer-se molt populars i van esdevenir una font important d'entreteniment. 
A finals dels 60, la música Western, en particular les més relacionades amb el món dels cowboys, estava en ple retrocés. Relegada a formar part del gènere "country and Western" per les agències de màrqueting, estrelles populars dels Western van publicar àlbums amb èxit molt moderat. Al principi de la dècada dels 50 una barreja de Western swing, country boogie, i honky tonk era la que tocaven la majoria de bandes de country.

A l'any 1970-1980 va derivar dels estils tradicionals Western i honky tonk, barrejada amb una alenada de ràbia que marcava la subcultura dels Estats Units d'aquell període, el gènere outlaw va revolucionar el panorama música de la música country.


Musica folklòrica¹ : És la música que es transmet de generació en generació com una part més dels valors i de la cultura d'un poble.

Bluegrass² : Estil musical derivat del country i les cançons es caracteritzen per ser interpretades per una banda de variats instruments de corda no elèctric.

Rockabilly³ : Estil musical nascut en la dècada de 1950 en el sud dels Estats Units d'Amèrica, molt similar al rock and roll però amb major influència dels ritmes i la instrumentació del country.

Honky Tonk : Un Honky Tonk és un tipus de bar amb acompanyament musical típic del sud dels Estats Units. El terme també s'aplica a diversos estils de música nord-americana del segle XX.

No hay comentarios:

Publicar un comentario